Nikotinstop for unge i Næstved, Vordingborg, Faxe, Holbæk og Guldborgsund Kommune blandt andre
Mange børn og unge vil gerne kvitte nikotinen. Og selvom langt de fleste kommuner tilbyder gode og effektive stopforløb til voksne, har der indtil nu ikke været ret mange tilbud specifikt til børn og unge. Det ændrer sig nu, hvor 38 kommuner får mulighed for at afprøve og blive klogere på, hvilke typer af indsatser, der virker, når det kommer til nikotinafvænning hos børn og unge.
”Vi ved, at en stor del af børn og unge, der bruger tobaks- og nikotinprodukter, ønsker at holde op med at bruge dem, og at mange af dem har forsøgt at stoppe. Men vi kan samtidig se, at andelen af børn og unge, der deltager i de kommunale stoptilbud, generelt er lav, og mange kommuner oplever desuden, at det er svært at arbejde med nikotinafvænning til børn og unge,” siger sektionsleder Maja Bæksgaard Jørgensen, som glæder sig over, at kommunerne får midler til at udvikle deres stoptilbud og tilpasse dem til denne målgruppe:
”Vi har brug for at få udviklet nogle tilbud rundt om i landet, som de unge oplever er relevante for dem. Det er nogle rigtig spændende projekter, som kommunerne har budt ind med, og de bliver interessante at følge. Vores håb er, at kommuner i hele landet – og selvfølgelig også de unge – vil komme til at få gavn af projekternes indsigter og erfaringer.”
Puljen vil blive evalueret, og der vil løbende gennem puljeperioden blive indsamlet og delt erfaringer mellem projektkommunerne samt med de øvrige kommuner. Desuden vil der blive holdt seminarer både midtvejs og i slutningen af puljeperioden. På seminarerne får kommunerne mulighed for at udveksle viden og indsigter fra projekterne i forhold til, hvad der virker og ikke virker ved deres stoptilbud til børn og unge. Både projektkommunerne og de øvrige kommuner inviteres til seminarerne.